Fergeteg havi hírlevél

Kedves Olvasónk!


2017 első hírlevelével kívánunk boldog új esztendőt Önnek!

Fogadja szeretettel írásainkat!

Ne csak őrizd, gyakorold! - Hagyományaink

Január 18., Árpád-házi Szent Margit napja, aki a legjelentősebb magyar szentek egyike, akit apja, IV. Béla király a vesztett muhi csata után a tatároktól elszenvedett vereség miatti kétségbeesésében ajánlott fel Magyarország megmentéséért.

Margit ennek megfelelően hároméves korában a veszprémi domonkos apácákhoz került, és ott gondos nevelésben részesült. Később a Nyulak szigetén lévő zárdába került át, amelyet apja építtetett. Itt került sor Margit fogadalomtételére 1254-ben.

Később két alkalommal is lehetősége lett volna fogadalma visszavonására, hiszen minden bizonnyal megkapta volna a felmentést apja kérésére, de ő visszautasította II. Ottokár cseh király, valamint a lengyel király házassági ajánlatát is.

A keresztények az önfegyelmezés és keresztény szeretet példaképének tekintik Margitot. A legalacsonyabb rendű munkát is szívesen végezte, és a legrosszabb ruhákban járt. A róla szóló legenda szerint jövendőmondó képességekkel is rendelkezett, amellyel olykor apjának is segítségére volt diplomáciai gondjai megoldására. 1270. január 18-án halt meg a Margit-szigeti kolostorban. Legendája szerint holtteste halála után három hétig nem indult oszlásnak, ráadásul rózsaillatot árasztott.

Boldoggá avatása már 1276-ban megtörtént, szentté avatására azonban évszázadokat kellett várni, míg XII. Piusz pápa 1943-ban megtette azt.

Ha kedve van, tegyen ezen a napon - január 18-án - egy kellemes sétát a Margit-szigeten, és látogassa meg          Szent Margit sírját!

Fűben-fában orvosság - Egészségtippek Tóth Tibortól

A januárt nem ok nélkül nevezik a fergeteg havának, hiszen ez a nagy szelek, hidegek időszaka. A szervezetet pedig az ünnepi túlevések, ivászatok forgatják fel.

Év elején a testi megtisztulás érdekében tanácsos böjtöt tartani. Aki a böjtöt túl nagy falatnak tartja, iktasson be egy-egy gyümölcsnapot, amikor kizárólag hazai gyümölcsökből álló gyümölcskoktélt és olajos magvakat, aszalt gyümölcsöket fogyaszt.

Az aszalt szilva, aszalt áfonya és mazsola fogyasztása magas vas és cukortartalma miatt kiemelt jelentőséggel bír.

A téli időszakban a magasabb cukortartalmú gyümölcsök fogyasztására igenis szükség van, hiszen szervezetünk ebből nyeri az energiát, amit ilyenkor testünk fűtésére is fordít.

És ha már a cukortartalomról és a kalóriákról esik szó, röviden térjünk ki az ilyenkor oly gyakori fogyókúrákra is. Az év eleji növekvő Hold időszakában elkezdett fogyókúrák a nagy erőfeszítések ellenére sem igazán eredményesek. Ha valaki fogyókúrába kezd, akkor azt fogyó Holdnál kezdje, hogy elhatározását eredmény koronázza.

 

Horoszkóp - a Bak

A bak jegyű ember általában szorgalmas, próbál két lábbal a földön állni, de ez nagyon nehéz számára, mert az érzelmei, amit megpróbál elnyomni - folyamatosan befolyásolják: mint a hangulatát, mint a mindennapjait. A pénz mindig kifolyik a keze közül, ha sok van, ha kevés van, neki mindig kevés van. Hajlamos az önsanyargatásra, minden külső hatás és segítség nélkül is jól tud szenvedni. A legtöbb aszkéta bak jegyű ember volt. Törekszik a precízitásra és ez általában a középkor után létre is jön. Segítőkész, jó szándékú, hajlamos a naivitásra, ezzel sokan vissza is élnek.

A jegy szülötte az, aki ha valamit megfogad, azt tűzön-vízen keresztül megtartja, néha még a saját kárára is. A Bak jegyű ember rendelkezik a legszínesebb érzelemvilággal, de keveset mutat meg belőle.

Őseink hagyatéka című műsorunk

Minden kedden a Hatoscsatornán, este 21.00 órakor, nézhetik meg "Őseink hagyatéka" c. műsorunkat, ahol Tóth Tibor arról beszél, amiről eddig nyilvánosan kevesen, olyan hiteles embereket szólaltat meg, akik nem arról beszélnek, hogy másoknak, hogy kellene, hanem arról, amit ők már megtettek és megtapasztaltak.

Remélem, eljut az üzenetünk a méltó helyére.

 

 

Aktuális

Csontrakás I-II tanfolyamunkat 2017. Január 14-15-én tartjuk.

További info: 0670 210-9071

 

Mit is jelent számomra a csontrakás, csontkovácsolás?

Először is leszögezném ahhoz a típusú csontrakáshoz, amelyet alkalmazunk és tanítunk nagyon fontos tiszteletben tartani azt az ősi tényt, az ember nem csupán izom, vér, csont, ín, ízület és fizikai-kémiai alkotórészek halmaza. Az ember első sorban három fő részből áll: szellem, lélek és test, minden, ami zajlik az egyikben az hatással van a másikra. Aki azt gondolja, hogy a csontrakás pusztán fizikai beavatkozás és fizikai hatással bír, azt 24 év mindennapi gyakorlati tapasztalat alapján azt kell mondjam, sajnos téved. Ha valaki csak fizikai úton vagy csak lelki úton vagy csak szellemi úton próbál változást létrehozni, akkor a kezdeti apróbb sikerek után buktatók következnek.

Egy fizikai tünetnek számtalan oka lehet és sok megoldás létezhet rá, de minden esetben fontos minél több oldalról és minél több szinten keresni a lehetséges okokat és nem egyből neki rontani a fizikai testnek, hiszen lehet, hogy csak így próbál jelezni a hármas egység egyike.
A csontrakáshoz persze elengedhetetlen, a fizikai testnek az ismerete, az anatómia. Fontos pontosan elsajátítani a megfelelő mozdulatsorokat, de ettől még fontosabb tudni a mozdulat sorok közben alkalmazott fogások pontos helyét, amely néha millimétereken vagy a kimozgatásnál csak egy két fokon múlik a mozdulatsor eredményessége. Fontos még tudni az izmok, ínak, és ízületek funkcióját, reflexköröket és reflexzónákat. Fontos használni a belső érzékelésünket és tapintásunkat, hiszen egyik kiegészíti a másikat, ha valamelyikre nem lenne szükségünk akkor nem kaptuk volna meg a teremtőtől.

Nekem olyan szerencsém volt, hogy a gyógy-masszást Elek József vak gyógymasszőrtől tanulhattam 1992-ben, aki csak azokat tanította, akik anélkül, hogy látták volna, megtudták mondani, hogy melyik ujjával és milyen mozdulatot végez a hátukon. Aztán következett 1993-ban a kiropraktika, Dr.Taraczközi István segítségével, illetve 1995-ben táltos masszázs Kovács András segítségével, később pedig, hivatalos orvosi és gyógymasszázs képzésben alkalmazott passzív kimozgatások, illetve manuál terápiás fogások.
A tapasztalatom viszont az volt, hogy ha elfeledkeztek a hármas egységről és csak fizikai úton próbálták megközelíteni a megbetegedéseket az eredményesség lényegesen lecsökkent. Másrészt egy jól képzett csontrakó által végzett kezelés semmiképp sem lehet fájdalmas, hiszen nem erőhatással és fizikai erővel kell rávennünk az elmozdult ízületet hogy helyre mozduljon, megfelelő tudással, ráérzéssel a pillanat erejével és sok-sok energiával. Így fájdalom mentesen megkönnyebbülve távoznak és szívesen jönnek a segítségért fordulók. Hiszen a fájdalmat fájdalommal oltani nem biztos, hogy érdemes.

Ebből okulva fontosnak tartom a tanítványaimnak, nem csak az anatómia, kórtan és a fogások elsajátítását, hanem lelki és szellemi egyensúly elbillenése okozta fizikai megbetegedések kapcsolatát és a segítségért forduló megfelelő kikérdezését, hogy minél több támpontunk legyen illetve minden más lehetséges oknak a feltárását, ami lehet fizikai, akár fekvő hely, lelki, energetikai és még hosszan sorolhatnánk.


Tehát a csontrakás számomra nem csak egy fizikai beavatkozás, hanem egy lehetőséggel több a hármas harmónia létrehozásának vagy helyre billentésének segítésében, nem véletlenül maradt fent több mint hatezer éven keresztül.
Soha nem a kezelő az eredményes, hanem a segítségért forduló, aki sikeres, de a sikerhez fontos a jól felkészült segítő.

A csontrakás képzésünket azoknak ajánlom , akik számára az ember több mint hús, vér, izom és csont.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

Érdeklődni, illetve jelentkezni az info.tudo7--.at.--gmail.com vagy a 06-70-210-9071-es telefon számon lehet.

 

Tisztelettel: Tóth Tibor   Tudó Emberek Iskolája.