Napisten havi hírlevél

Kedves Olvasónk!

Fogadja szerettel júniusi  hírlevelünket!

 

Ne csak őrizd, gyakorold! - Hagyományaink

Napistenhívő őseink legnagyobb ünnepe a nyári napforduló, mely jún. 21. és 23. között van

Ebben az időszakban a leghosszabb a nappal és a legrövidebb az éjszaka. A fény ilyenkor felülemelkedik a sötétségen és legyőzi azt. Őseink ilyenkor szertüzet raktak, és a fény győzelmét parázsonjárással és tűzugrással is megünnepelték. A parázson átkelt ember testében-lelkében megtisztult, tiszta szívvel fogadta magába a Nap egyre növekvő erejét.

E hagyományt immáron 10. alkalommal eleveníti fel a Magyar Fényünnep - Jurtafesztivál, ahol a Tudó Emberek Iskolája is saját jurtával képviseleteti  magát. Az ingyenes rendezvényen a parázsonjárást Tóth Tibor vezetésével bárki kipróbálhatja!

 

X. Fényünnep

X. Magyar Fényünnep-Jurtafesztivál - 2217 Gomba, Alsófarkasd 1.

2014. június 20-22.

Az év számunkra legkiemelkedőbb ünnepe éppúgy, ahogyan őseinknek is a nyári napforduló.

2005. június. 21-én rendeztük meg évszázadok óta az első Fényünnep-Jurtafesztivál ősi

szertartás szerint és azóta is minden évben megtartjuk.

Ez egy 3 napos ünnep, ahol több ezer ember fordul meg és évről évre egyre többen kíváncsiak rá. Itt igazi vásár is megtalálható, ahol csak magyar kézműves vagy termelői áru kapható, folyamatosan előadásokkal, bemutatókkal tarkítva. Az érdeklődők betekintést nyerhetnek a 24 magyar nemzetség mindennapi életébe a jurtában vagy akörül. Majd a Fényünnep fénypontja a tűzszertartás, mely őseink rendje szerint történik épp úgy, ahogyan a szertartási tűz megépítése is adott fajtájú és számú fával, szénával, szalmával, gyógyfüvekkel és megszentelt olajjal történik. Semmilyen mesterséges anyagot nem használunk a tűzhöz, hiszen azzal megszentségtelenítenénk! Miután a tüzet meggyújtjuk, elhangzik őseink üzenete, meggyulladnak a nemzetségek tüzei és ezután több ezer jó Magyar ember meditál egyszerre az országunk megtisztulásáért és felemelkedéséért a vezetésemmel, ezután szintén vezetésemmel elkezdődik a parázson járás több ezer résztvevővel. Ekkor kelnek át a parázson először a végzett tanítványaim is, ezzel válva éretté útjukra.

Ahhoz, hogy magasztosabbá, hitelesebbé, emlékezetessé tegyük ezt a neves ünnepet, sok erőt és energiát nem kímélve hoztunk létre egy szakrális központot, hogy legnagyobb ősi ünnepünket méltóképpen ünnepelhessük. Így lett 30 000 kg kő -"csak " meg kellett törnünk- 130 m3 föld amit megmozgattunk.

Elkezdtünk létrehozni egy több ezer éve működő de elfeledett rendszert újra azért, hogy egyszer majd a mi utódaink is büszkék lehessenek ránk. Letettük a dicső múlt világunk új régi alapjait, hittel és akarattal, elszántsággal. Így lett hát a Fényünnep Jurtafesztivál alapja immáron KŐ!!
A program INGYENES, mert a magunk kedvére és őseink tiszteletére tesszük, amit tennünk kell! Immáron X. alkalommal kerül megrendezésre, ahogy az eddigiekben, úgy most is támogatás nélkül, melyre továbbra sem tartunk igényt. Közös munkával és erőfeszítéssel hozzuk létre, ám mindig jól  jönnek a segítő kezek. Aki tud segíteni és szeretne is, szeretettel várjuk Tibor tanyáján.

  "Minden magyar felelős minden magyarért"

2014. Június 19. csütörtök:

 • 14.00-ig Jurta és sátor építés, táborhely kialakítása.

 • 14.00-19.00-ig készülődés a közös esti étkezéshez.

 • 19.00-tól közös étkezés.

2014. Június 20. péntek:

 • 12.00-ig Jurta és sátor építés, azoknak a kísérőknek, latogatóknak, akik aznap érkeznek.
 • 12.00 – 15.30-ig Készülődés ráhangolódás a szernapra. a 2015-ben megépülő Magyar szerhelyről

 • 15.30-tól Előadások, beszélgetések
 • 15.30-16.30-ig Daubner György: Expedíció a Hun őshazában, az első Hunok által létre hozott steppei állam szerkezete, társadalmi, gazdasági, katonai felépítése.

 • 16.30-17.00-ig Czippán István: A honfoglaló magyarságról.
 • 17.00-17.45-ig Szigeti Gábor: A Magyar Vallás időszerűsége.
 • 17.45-18.00-ig szünet
 • 18.00-19.30-ig Daróczi Zoltán: Őseink gyógyítása a régmúlt és napjaink tükrében. Égi és földi köpölyözés.

2014. Június 21. Szombat:

 • 09.00 Ébresztő / kürtösök / Reggeli NEMESEDÉS, Nemzetségfők tanácsa
 • 12.00 / Kürtösök / TŰZSZERTARTÁS, NAPTŰZGYÚJTÁS, elemek köszöntése, dobosok. Tűz elem fogadása, Naptűz gyújtás. Víz elem fogadása, elhelyezése a Magyarok Asztalára. A Haza földjeinek egyesítése: Csíksomlyó - Kelet, Asszonyok Hegye - Nyugat, Zenta - Dél, Királyhelmec - Észak. Szülőföldjeink egyesítése 24 nemzetségfő. A Haza egyesített földjének a Magyarok asztalára helyezése. A szétszakított ország és nemzetrészek szimbolikus összekapcsoláa. Harmónia, öröm. Dobosok.
 • 18.00-19.00-ig Vacsora, felkészülés az esti szer megtartására.

 • 19.30 Hívó kürtszó, a dobosok lélekcsendesítő énekei: A szer tüzének fellobbantása, Boldogasszony- tánc, Fehérlófia- a szent liget megkerülése, Magyar táltosok üzenete: Gróf Vass Albert gondolatai.
 • 20.50 Lovas fényvivők bevonulás.
 • 21.00 óra Kürtösök / 7 gongütés „Boldogasszony anyánk” eléneklése, Dobosaink vezetésével, fényüzenetek átadása, nemzetségek őrtüzeinek meggyújtása.
 • 22.00 Közös meditáció ősi magyar hagyományok szerint, Magyarországért, a magyar nemzetért
 • Parázson járás, vezeti: Tóth Tibor
 • 24.00-tól napkeltéig lélekcsendesítő várakozás dobokkal, dalokkal A NAPBA ÖLTÖZÖTT  BOLDOGASSZONY MEGÉRKEZÉSÉIG.

2014. Június 22. vasárnap:

 • Napkeltekor a Nap, a fény köszöntése 

 • 8.00 Ébresztő kürtökkel
 • 9.00 Nemzetségfők tanácsa/ Üzenet megfejtése /
 • 12.00 Táborbontás

További tudnivalók:

- A szer-re a belépés ingyenes.

- Sátorállítási lehetőség van (vezetékes vízellátás megoldott). 

- Vásározó kézművesek jelentkezését várjuk, a helyszín berendezése

   miatt a részvételt előzetes bejelentkezéshez kötjük (június 15-ig).

- A Szertartáson résztvevők történelmi idők ruháiban jelennek meg.

- Együttlétünk egyetlen politikai irányzathoz sem kötődik.

- További információ: Tóth Tibor 30/ 971-6452; Nyers Csaba 20/ 367-2675; Vojnits Pál 70/ 320-1709

Bővebb tájékoztatóért hívja a 06-70/210-9071-es telefonszámot, vagy kattintson ide. Mindenkit várunk szeretettel.

Horoszkóp - az Ikrek

Az Ikrek szülöttje igazi kettős jellem. Egy Ikrek jegyűvel kapcsolatba kerülve könnyen előfordulhat, hogy egy angyal nyit ajtót és egy ördög zárja be.

Jókedélyű, szórakozott ember, aki egy pohárral elindul a kúthoz, hogy vizet igyon, majd a kút mellett meglát egy szép kavicsot, amit felvéve tovább indul a tóhoz, hogy kacsázzon vele egyet.
Jól terhelhető, de a monotóniát rosszul viseli. Pontosságra képtelen, ezért határidős munkát nem érdemes Ikrekre bízni. Az Ikrek egyébként törekszik a pontosságra és a precizitásra, csak éppen nem sikerül neki.
A pontatlansága és szórakozottsága miatt előálló kellemetlen szituációkból jó humora segítségével mindig jól keveredik ki.
Az Ikrek jó kapcsolatteremtő képességű társasági emberek, akik jó kedélyük, humoruk miatt könnyen kerülnek a társaság középponjába. Valódi, legbensőbb énjüket azonban csak keveseknek mutatják meg.

Bővebb tájékoztatóért hívja a 06-70/210-9071-es telefonszámot, vagy böngéssze weboldalunkat: www.tudoemberekiskolaja.hu